23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

23 NİSAN ULUSAL EGEMNLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KONUŞMA METNİ

Sayın Misafirlerimiz, Kıymetli Meslektaşlarım ve Sevgili Öğrenciler;

Bugün 103. yılını sevinçle, coşkuyla ve bir o kadar da gururla idrak ettiğimiz Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı tüm milletimiz ve insanlık için iyiliklere, esenliklere, güzelliklere vesile olması adına bir kez daha kutlu olsun.

Türkiye Büyük Millet meclisinin açılış tarihi ile beraber egemenliğin millete verildiği mutlu bir an olan bugüne gelinen süreçte, milletimizin ne gibi badireler atlattığını, ne gibi yıkılışların ve tarih sahnesinden silinmenin eşiğinden döndüğünü bugün hepimiz bilmekteyiz. Kutsal Anadolu toprakları üzerinde esen sert rüzgârları ve bu rüzgârların bize bıraktığı hüzünlü sonuçları unutmayacağız. Unutma hatasını tekrarlamayacağımızın derin huzuru içerisinde, bugün Cumhuriyet ve onun temel ilkelerinin bekçileri olarak, muasır medeniyetler hedefindeki yolculuğumuza büyük bir emniyet ve güven içerisinde devam etmekteyiz.

Bütün şehitlerimizi, gazilerimizi, o acılı günlerin ardından, o sefaletin, o viraneliğin içinden ilelebet payidar kalacak, mevcudiyetimizin teminatı kıldığımız Türkiye Cumhuriyetini kuranları, onun aziz meclisinin gök kubbemiz altında açılışına şahit olanları şükranla ve saygıyla anıyoruz.

Değerli öğretmen arkadaşlarım ve Sevgili öğrenciler;

23 Nisan 1920'de Anadolu'nun kalbinde yeşeren, Milli Egemenliğin sonsuzluğa kadar yaşayacak olan eşsiz sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı ile birlikte ulus olarak az zamanda çok büyük işler başardık. Bugün başlangıç şartlarına ve içerisinde yer aldığımız mukaddes ülkülere baktığımızda, Mustafa Kemal Atatürk'ün büyüklüğü ve dehası göz kamaştırmaktadır. Onun batan bir imparatorluğun külleri arasından, milletinin eşsiz kabiliyetlerine güvenerek, irfanla kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi sayesindedir ki, bugün ülkemizin dört bir yanında meydanlar haklı bir gururla, geleceğimizin eşsiz teminatı siz sevgili çocuklara armağan edilen bu kutsal günü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir şan ve şerefle kutlamaktadır.

19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 23 Nisan 1920'de de "Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir."diyerek ilan ettiği bu yüce bayram, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Sevgili Öğrenciler,

Tertemiz kalplerinizde ulusumuzun vazgeçilmez değerlerinden biri olarak yaşayan Milli Egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, yok olur.

Türk milleti mukadderatını Büyük Millet Meclisinin kifayetli  ve vatanperver eline verdiği günden itibaren karanlıkları sıyırıp kaldırmış ve ümitleri boğan felaketlerden milletin gözlerini kamaştıran güneşler ve zaferler çıkarmıştır.

Özgürlüğünde, eşitliğinde, adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir.

Ulusal Egemenlik, ulusun namusudur, onurudur, şerefidir.

Küçük Hanımlar, Küçük beyler;

Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız!
Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizlersiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.

Saygılarımla...

OKUL MÜDÜRÜ

03.05.2023 119

03-05-202303-05-202303-05-202303-05-202303-05-202303-05-202303-05-202303-05-202303-05-202303-05-202303-05-202303-05-202303-05-2023